Cazare hoteluri pensiuni Sibiu
Sightseengs

Orasul Sibiu are un farmec aparte, deoarece este un "oras-muzeu" care evoca, prin zidurile turnului de aparare, prin bastioanele fostei cetati, vremurile unei frumoase istorii. Orasul pastreaza peste timp amintirea unor oameni de seama ai istoriei, artei si culturii nationale, figuri ilustre din randul celorlalte nationalitati - sasi, maghiari - care au trait si creat pe aceste meleaguri pe care le-au considerat dintotdeauna patria lor. "Orasul vechi", asezat chiar in centru, este inconjurat de zidurile vechii cetati. Prin traditie, Sibiul este impartit in orasul de sus si cel de jos. Sibiul este cunoscut ca un puternic centru turistic cu numeroase si diverse obiective turistice. De asemenea, imprejurimile sale sunt pitoresti si cu locuri atragatoare.

Obiective turistice:

Muzeul National Brukenthal

A fost construit pe baza unui plan realizat de un arhitect vienez in jurul anilor 1781 - 1785, in stil baroc tarziu. Portalul din piatra masiva este impodobit deasupra intrarii cu stema lui Samuel Brukenthal. Coridorul de la intrare este sustinut de coloane puternice de piatra.

Turnul Sfatului

Este asezat intre Piata Mare si Piata Mica. Este patruns de doua bolti, deschizand drumul spre orasul de jos. Este unul dintre cele mai cunoscute monumente ale orasului Sibiu. Are acest nume deoarece apara poarta de intrare in cea de a doua incinta, situata in imediata apropiere a cladirii ce adapostea primaria Sibiului, mentionata in documente la 1324. In forma sa actuala, turnul Sfatului se ridica pe inaltimea a sapte etaje retrase succesiv, avand fatadele marcate prin deschideri inguste de forma unor metereze. La parter are o ampla trecere boltita. Accesul in interior este posibil printr-o usa de mici dimensiuni, de unde, prin intermediul unei scari spiralate, se ajunge la etajele superioare. Edificiul actual este rezultatul mai multor faze de constructie, fiind suprainaltat si chiar inglobat unui grup de cladiri. Din constructia initiala s-a pastrat, probabil, doar nucleul ridicat pana la inaltimea primului etaj.

Turnul Scarilor

Turnul Scarilor se ridica pe fundatiile celui mai vechi element pastrat din incinta de fortificatii din jurul bisericii existente aici la sfarsitul secolului al XII-lea si inceputul secolului al XIII-lea. Pe sub acest turn se ajunge la scarile care fac legatura dintre "Orasul de sus" si cel "de jos" in directia strazii Turnului.